Evenemang

Laddstationer för tunga transporter

Datum: 6 december 2023 - 6 december 2023
Plats:Online

Tips och råd till nya projektgenomförare.

En del av pilotprojekten inom Regionala Elektrifieringspiloter för tunga transporter har färdigställt laddstationer och slutrapporterat sina projekt. Nu är nya projekt i startgroparna. Det här webbinariet syftar till att föra över kunskap från genomförda projekt till nya projekt.

På webbinariet presenterar Jessica Johansson från CIT Renergy tips och råd från en intervjustudie som genomförts med projektledare för några av de projekt som hunnit färdigställa laddstationer. Det handlar om vad som är viktigt att tänka på för att lyckas följa tidplanen, ha ett gott samarbete med andra aktörer och hantera olika utmaningar. Vi kommer även få höra projektrepresentanter från Laddbolaget i Värmland samt LIR Teknik ge sina bästa tips inför genomförandet och berätta om konkreta erfarenheter från projektledning, utformning med mera.

Webbinariet vänder sig till genomförare av nya pilotprojekt och andra aktörer som planerar att installera laddstationer för tunga transporter. Vill du få mer allmän information laddstationer för tunga transporter rekommenderas vårt andra webbinarium.

Värd för webbinariet är CIT Renergy som är ett dotterbolag till Chalmers Industriteknik. Webbinariet genomförs på uppdrag av Energimyndigheten.

Om du har några frågor om webbinariet kontakta Karin Glader på karin.glader@chalmersindustriteknik.se

Välkommen!

Agenda för dagen

Hej och välkomna – Malin Ljungskog och Karin Glader, CIT Renergy

Några ord från Energimyndigheten om Regionala Elektrifieringspiloter för tunga transporter – Olov Åslund och Liv Balkmar, Energimyndigheten

Resultat från intervjustudie – med fokus på tips och råd till kommande projekt – Jessica Johansson, CIT Renergy

Projektpresentation med erfarenheter och tips – Lars Reinholdsson, Laddbolaget i Värmland AB

Projektpresentation med erfarenheter och tips – Hampus Lindé, LIR Teknik

Avslutning – Malin Ljungskog och Karin Glader, CIT Renergy

Kontakt

Malin Ljungskog 0762- 71 10 71 malin.ljungskog@chalmersindustriteknik.se
Karin Glader 070-774 70 08 karin.glader@chalmersindustriteknik.se

Vi samverkar med