Evenemang

Laddstationer för tunga transporter

Datum: 20 november 2023 - 20 november 2023
Plats:Online

Erfarenheter och lärdomar från genomförda projekt inom Regionala elektrifieringspiloter för tunga transporter

En del av projekten inom Regionala Elektrifieringspiloter för tunga transporter har nu färdigställt laddstationer och slutrapporterat sina projekt.

På webbinariet presenterar Jessica Johansson från CIT Renergy erfarenheter och insikter från en intervjustudie som genomförts med projektledare för några av de projekt som hunnit färdigställa laddstationer. Det handlar om identifierade framgångsfaktorer, hantering av utmaningar och kontakten med myndigheter, kommuner och elnätsbolag. Vi kommer även få höra projektledare från Nässjö Affärsverk AB samt Karlskoga Energi & Miljö berätta om sina erfarenheter och lärdomar från genomförda projekt.

Webbinariet vänder sig till alla aktörer som vill veta mer om laddstationer för tunga transporter. Det riktar sig till exempelvis branschorganisationer, myndigheter, kommuner, åkerier m fl. Då inga av vätgaspiloterna ännu har slutfört sina installationer fokuserar webbinariet på laddstationer.

Till er som ska bygga laddstationer vill vi även tipsa om vårt andra webbinarium med fokus på tips och råd till nya projekt.

Värd för webbinariet är CIT Renergy som är ett dotterbolag till Chalmers Industriteknik. Webbinariet genomförs på uppdrag av Energimyndigheten.

Om du har några frågor om webbinariet kontakta Karin Glader på karin.glader@chalmersindustriteknik.se

Välkommen!

Agenda för dagen

Hej och välkomna – Malin Ljungskog och Karin Glader, CIT Renergy

Några ord från Energimyndigheten om Regionala Elektrifieringspiloter för tunga transporter – Liv Balkmar och Åke Axenbom, Energimyndigheten

Resultat från intervjustudie – Jessica Johansson, CIT Renergy

Projektpresentation – Laddstation i Nässjö – Elin Wilhelmsson, Nässjö Affärsverk AB

Projektpresentation – Laddstation i Karlskoga – Håkan Gustafsson, Karlskoga Energi & Miljö

Avslutning – Malin Ljungskog och Karin Glader, CIT Renergy

Kontakt

Malin Ljungskog 0762- 71 10 71 malin.ljungskog@chalmersindustriteknik.se
Karin Glader 070-774 70 08 karin.glader@chalmersindustriteknik.se

Vi samverkar med