Roger Nordman ny affärsområdeschef för Industri

"CIT Renergy bidrar på riktigt till industrin omställning, och det känns bra att både utveckla näringslivet och samtidigt skapa ett bättre samhälle för framtida generationer."

Sedan 1 februari är Roger Nordman ansvarig för ett av våra fyra affärsområden – Industri.

– CIT Renergy bidrar på riktigt till industrin omställning, och det känns bra att både utveckla näringslivet och samtidigt skapa ett bättre samhälle för framtida generationer.

Roger Nordman är civilingenjör inom kemiteknik och teknologie doktor i energiteknik från Chalmers. Han kom till CIT Renergy hösten 2022, efter ca 15 år på RISE och ett par år som VD för Chalmers Studentkår. När det öppnades en möjlighet, kändes det rätt att att söka sig vidare.

– Jag har haft en del samarbeten med CIT under åren. Jag gillar personerna, kulturen och det lite mindre bolaget med stora kompetenser, säger Roger.

Under tiden han har varit anställd på CIT Renergy har han jobbat i projekt inom många områden. Intressantast har varit projekt inom symbiosnoder.

– Jag tror industriell symbios kommer att expandera rejält kommande år som en del av effektivt energianvändande, menar Roger. 

Generellt är det bredden av projekt, som digitalisering, industrins elektrifiering, CCS, energieffektivisering m m som han tycker det är roligt att arbeta med. Han uppskattar också samarbetet mellan industri och offentlig sektor som bidrar till att Sverige är i framkant som industrination.

– Jag ser fram emot att nu ta över min föregångares goda arbete, och bidra till att fortsätta utveckla vår verksamhet för att stärka svensk industris omställning. Jag ser även fram emot att utveckla samarbetet med Chalmers, säger Roger.

Roger Nordman efterträder Stefan Heyne som går vidare till en tjänst på Södra efter tio år på CIT Industriell Energi/CIT Renergy.

Kontakt

Hör gärna av dig och prata samarbetsmöjligheter!

Roger Nordman

070-601 06 19

roger.nordman@chalmersindustriteknik.se

Vi samverkar med