Är du vår nya konsult inom energi och miljö?

CIT Renergy växer och vi söker nu en engagerad och kunnig konsult inom energi och miljö för att stärka vårt team inom Byggd miljö. Vi bistår myndigheter, branschorganisationer och företag inom bygg- och fastighetssektorn med energi- och klimatrelaterade uppdrag som berör den bebyggda miljön.

Hos oss får du möjligheten att arbeta i olika typer av utvecklingsprojekt, dels i grupp, dels självständigt. Vi kombinerar fördelarna med att arbeta i ett litet företag med stor variation av projekt. Inom CIT Renergy och koncernen arbetar vi i samverkansprojekt med fokus på forskningsbaserade innovationer för ett hållbart samhälle. Detta erbjuder en unik möjlighet till personlig utveckling.

Ansvarsområden i rollen:

• Tillhandahålla expertstöd och rådgivning vid nyproduktion, drift och underhåll, ombyggnad och renovering samt energieffektiva byggprocesser.

• Utföra analyser och utvärdera energiprestanda samt identifiera förbättringspotential för att minska energianvändningen och miljöpåverkan.

• Genomföra livscykelanalyser för att bedöma material- och resursanvändningens inverkan på miljön och identifiera hållbara alternativ.

• Utveckla och tillämpa strategier och åtgärdsplaner för att främja energieffektiva byggprocesser och metoder.

• Arbeta nära kunder och samarbetspartners för att erbjuda lösningar som optimerar energianvändningen och resursförbrukningen.

Läs mer om vad vi gör inom affärsområde Byggd miljö.

Om CIT Renergy

På CIT Renergy kombinerar vi detaljerad teknisk kunskap med ett övergripande energisystemsperspektiv. Vi har mångårig praktisk erfarenhet och bred kompetens om energieffektivisering i såväl byggnader som industri. Tillsammans med våra kunder skapar vi energi-, miljö- och kostnadseffektiva lösningar. CIT Renergy ingår i koncernen Chalmers Industriteknik.

Vem är du?

• Akademisk examen, som minst civilingenjör eller motsvarande, med koppling till energi och miljö. En doktorsexamen är meriterande.

• Några års erfarenhet av att arbeta med liknande energi- och miljöfrågor, gärna i en konsultverksamhet.

• God förståelse för byggnader och dess energianvändning och är insatt i de miljö- och klimatutmaningar bebyggelsen står inför.

• Van att arbeta med energianalyser och livscykelanalyser.

• God kännedom om gällande byggregler, energistandarder och miljöcertifieringssystem.

• Erfarenhet av att samarbeta med olika intressenter, inklusive myndigheter, branschorganisationer och företag.

• Mycket goda kommunikationsfärdigheter på svenska och engelska, både i tal och skrift.

• Förmåga att arbeta självständigt och samverka väl i team.

Vi erbjuder
En stimulerande arbetsmiljö där du kommer att vara en del av ett team som strävar efter att göra en positiv skillnad. Från den enskilda byggnaden till det nationella beståndet med framtiden i fokus.

Tjänsten är upp till en heltid med placering i Göteborg och tillträde sker efter överenskommelse.

Om detta låter som en bra match så ser vi fram emot din ansökan!

Skicka ditt CV och gärna ett personligt brev till rekrytering@chalmersindustriteknik.se senast den 10 september 2023. Märk ansökan med ”Konsult Renergy”.

Observera att vi kommer påbörja urvalet i augusti, efter semesterperioden. Därmed kan återkopplingen dröja lite.

Kontaktperson vid frågor om tjänsten eller CIT Renergy är rekryterande chef Åsa Wahlström, asa.wahlstrom@chalmersindustriteknik.se

Kontakt

Hör gärna av dig till mig om du har frågor om tjänsten!

Åsa Wahlström

076-769 93 66

asa.wahlstrom@chalmersindustriteknik.se

Vi samverkar med