Är du vår nya affärsområdeschef för Industri?

Välkommen med din ansökan senast 10 december!

CIT Renergy består av fyra affärsområden – industri, byggd miljö, samhälle och inomhusmiljö – och just nu söker vi en Affärsområdeschef till gruppen Industri. Gruppen består av 10 medarbetare. Vi har ett mycket gott samarbete mellan affärsområdena och stöttar varandra både när det gäller kunskap och beläggning.

Inom området Industri arbetar vi med effektiv och hållbar industriell energi- och resursanvändning. Vi sätter industrins klimatomställning – via bland annat elektrifiering, processintegration, CCS och förnybara råvaror – i systemperspektiv anpassat till kundens behov i det strategiska omställningsarbetet. Med unik kompetens, erfarenhet och vetenskapliga metoder tar vi fram kvalificerade beslutsunderlag och bidrar med kunskap till industri och myndigheter. Vi är också delaktiga i forskningsnära projekt med många aktörer.

Ansvarsområde

Som Affärsområdeschef har du det övergripande ansvaret för ditt affärsområde och du ingår i ledningsgruppen för CIT Renergy, vilket kräver engagemang och förmåga att bidra till det strategiska utvecklingsarbetet för affärsområdet och verksamheten. Du rapporterar till VD.

I rollen är du såväl chef som konsult. I din chefsroll arbetar du med medarbetarutveckling, utveckling av affärsområdet, uppdragsgenerering samt övriga ledarskapsfrågor. Som konsult (ca 50% omfattning) arbetar du i uppdrag som är kopplade till industrins energiomställningsarbete.

Du kommer bland annat ha följande ansvar och arbetsuppgifter:

– Personalansvar

– Resultatansvar och budgetarbete (inkl. månadsuppföljning/rapportering)

– Dra in nya uppdrag och svara på upphandlingar

– Arbeta som teknisk expert/rådgivare till myndigheter

– Samarbeta inom forsknings-/samverkansprojekt

– Resursplanering

– Dialog med uppdragsgivare och samarbetspartners

– Projektledningsansvar och genomförande av energi- och industrirelaterade projekt

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsexamen inom relevant ämnesområde och har flera års arbetslivserfarenhet. Du har god kunskap inom energisystem, kemiteknik och processindustri. En doktorsexamen är meriterande. Vi ser gärna att du haft en ledande befattning (inget krav på tidigare personalansvar) och att du har förståelse för hur en konsultverksamhet bedrivs.

Då vi arbetar i forskningsnära samverkansprojekt är det positivt om du har erfarenhet av detta. Likaså om du har erfarenhet från industrinära uppdrag samt uppdrag för myndigheter och den offentliga sektorn. Framförallt är det viktigt att du har god förståelse för industrins utmaningar och energiomställningsarbete.

Som person är du bekväm i ledarskaps- och konsultrollen där du drivs av att utveckla goda affärer och relationer med dina medarbetare, kunder och kollegor. Vi ser gärna att du har ett brett upparbetat nätverk som du aktivt använder dig av. Du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Som ledare har du ett prestigelöst, lyhört och inkluderande förhållningssätt som motiverar och skapar goda förutsättningar för dina medarbetare. Du har också ett affärsmässigt tänkande och en vilja att samarbeta, påverka och bidra till verksamhetens utveckling. I ditt arbete är du strukturerad och handlingskraftig och van att hantera flera olika uppdrag samtidigt.

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en utvecklande miljö där du tillsammans med skickliga och engagerade medarbetare ser till att skapa roliga och spännande uppdrag som bidrar till industrins omställning.

Ansökan

Skicka ditt CV och ett personligt brev till rekrytering@chalmersindustriteknik.se

Märk ansökan med ”AOC till Renergy”.

Urval sker löpande så skicka in din ansökan snarast, dock senast 10 december 2023.

Kontakt vid frågor

Per-Erik Nilsson, VD CIT Renergy: pe.nilsson@chalmersindustriteknik.se / 0705-15 24 46

Sara Wagiström, HR partner: sara.wagistrom@chalmersindustriteknik.se / 031-772 43 91

 Vi ser fram emot din ansökan!

Kontakt från rekryteringsföretag, CV- och annonssäljare undanbedes.

Om CIT Renergy:

På CIT Renergy kombinerar vi detaljerad teknisk kunskap med ett övergripande energisystemsperspektiv. Vi har mångårig praktisk erfarenhet och bred kompetens om energieffektivisering i såväl byggnader som industri. Tillsammans med våra kunder skapar vi energi-, miljö- och kostnadseffektiva lösningar. CIT Renergy har ca 35 medarbetare och är en del av koncernen Chalmers Industriteknik.

Vi samverkar med