Vi söker ny VD

Per-Erik, som varit företagets VD ända sedan starten 1988 (!), väljer nu att trappa ner och bli "vanlig konsult". Därför söker vi en ny VD.

Om rollen

Som VD för CIT Renergy kommer du att ansvara för att planera, leda och utveckla verksamheten på såväl strategisk som operativ nivå. Du säkerställer att bolaget når sina affärsmål, samtidigt som du upprätthåller en hög standard av kvalitet och kundnöjdhet. En viktig del i rollen blir att främja tillväxt genom att driva affären med befintliga kunder, men också utveckla nya affärsmöjligheter. Rollen präglas av en miljö med högt tempo, många kontaktytor och parallella arbetsuppgifter.

Du kommer att ha personalansvar för 5 personer varav 4 direktrapporterande affärsområdeschefer, som utgör ledningsgruppen. Du kommer även att arbeta nära ledningen på Stiftelsen Chalmers Industriteknik. Som VD rapporterar du löpande till CIT Renergys styrelse.

Ansvarsområden

Strategisk utveckling: Leda och utveckla verksamheten i linje med bolagets vision, värdegrund och mål. Driva det strategiska arbetet och fokuserade satsningar. Säkerställa god lönsamhet och tillväxt genom att bl.a. bredda kundbasen genom att bearbeta både näringsliv och offentlig sektor, och stärka bolagets synlighet och position.

Operativ ledning: Leda och coacha ledningsgruppen. Övergripande ansvar för strategisk kompetensförsörjning. Säkerställa en inspirerande och inkluderande arbetsmiljö för att främja engagemang, utveckling och trivsel. Bidra med kunskap och delta i externa uppdrag.

Uppdragsgenerering, kundrelationer och marknadsföring: Generera nya affärer och förstärka uppdragsportföljen genom utveckling av kundbasen mot näringslivet och offentliga sektorn. Hantera bl.a. kundrelationer, avtal och upphandlingar. Representera bolaget i externa sammanhang och verka för att stärka varumärket och öka synligheten.

Ekonomi och finansiell styrning: Ansvara för att uppnå bolagets ekonomiska mål och resultatuppföljning (komplett P&L-ansvar). Driva budgetarbete och identifiera optimeringsåtgärder.

Styrelsearbete: Rapportera till styrelsen om bolagets utveckling och förbereda underlag för beslut. Implementera styrelsens beslut i den operativa verksamheten.

Kvalifikationer

-Erfarenhet från strategisk chefsposition med dokumenterat goda resultat i en affärsdriven och sälj- och marknadsfokuserad tjänst, inklusive strategiskt förändringsarbete.

-Akademisk examen (MSc) inom ett relevant teknikområde, PhD är meriterande.

-Gedigen erfarenhet av arbete inom energiområdet, gärna i en konsultroll. God teknisk kompetens och stort intresse inom hållbara energisystem.

-Flera års erfarenhet av ledarskap med personalansvar. Tidigare VD-erfarenhet är meriterande. Vi ser helst att du arbetat i en konsultverksamhet eller annan komplex tjänsteverksamhet och förstår dess kommersiella möjligheter och utmaningar.

-Mycket god ekonomisk förståelse som du bär med dig från tidigare befattningar.

-Ett väletablerat kundnätverk och erfarenhet av att bygga och underhålla externa relationer.

-Förmåga att kommunicera tydligt och effektivt på både svenska och engelska.

-Erfarenhet av arbete med styrelser är meriterande.

Om dig

Du är en engagerad, prestigelös och affärsinriktad person med en stark förmåga att tänka strategiskt och se helheten. Du är van vid att strukturera uppgifter, ta initiativ och nödvändiga beslut för att nå uppsatta mål och driva utveckling. Du har lätt för att skifta mellan det strategiska och operativa perspektivet. Du förväntas ha ett stort intresse för hållbarhetsfrågor.

Som ledare är du trygg, lyhörd och har förmågan att inspirera dina medarbetare. Du har en stark kommunikativ förmåga, är en naturlig relationsskapare och har lätt för att samarbeta. Tillika har du hög integritet, förmåga att hantera komplexa situationer och har en problemlösande inställning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Hos oss får du möjligheten att arbeta i en välkomnande och innovativ miljö där ditt arbete verkligen gör skillnad. Om du är redo för en ny utmaning och vill bidra till CIT Renergys framgång och därigenom samhällsutvecklingen, ser vi fram emot din ansökan.

Tjänsten är på heltid med start enligt överenskommelse.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum: 21 augusti Du skickar din ansökan via koncernen Chalmers Industritekniks jobbportal: VD till CIT Renergy – Chalmers Industriteknik (teamtailor.com)

Urvalsprocessen kommer påbörjas efter sista ansökningsdatum och därefter kontaktas lämpliga kandidater för intervju. Externa rekryterare undanbedes.

Kontaktuppgifter

Vid frågor om tjänsten eller Chalmers Industriteknik, kontakta:

Golaleh Ebrahimpur, VD Chalmers Industriteknik: golaleh.ebrahimpur@chalmersindustriteknik.se

Sara Wagiström, HR partner:
sara.wagistrom@chalmersindustriteknik.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Vi samverkar med